| 
                              
														  
							  
							  
							  
							  Εκπ.Προσωπικό > Μαθήματα - Ωρες > Λαλάς Σταύρος 							   | 
                             
                            | 
                         
                        
                          |   | 
                         
                        
                          
                            
										
					
                                
                                  
                                    
                                       | 
                                     
                                    
                                      
                                          
                                            
												
                                                  
                                                    
                                                      | Ανάλυση Τροφίμων ΙΙ | 
						       
				                                                    
                                                      |   | 
                                                      •	Θεωρία και τεχνικές δειγματοληψίας, συσχέτιση, επεξεργασία  και παρουσίαση των αποτελεσμάτων.
•	Φασματοφωτομετρικές Τεχνικές. Φασματοφωτομετρία Υπεριώδους-Ορατού. Αρχή προσδιορισμού της δομής και ταυτοποίηση χημικών ενώσεων.
•	Φθορισμομετρία. 
•	Πολωσιμετρία. 
•	Ατομική Φασματοσκοπία και φλωγοφωτομετρία.
•	Χρωματογραφία-Αέρια Χρωματογραφία (GC) με διάφορους ανιχνευτές (ιονισμού φλόγας, φασματογράφο μάζας).
•	Υγρή Χρωματογραφία Υψηλής Αποδόσεως (HPLC) με διάφορους ανιχνευτές (ορατού-υπεριώδους, φθορισμομετρικό, φωτοδιόδων).
•	Διαφορική θερμιδομετρία σάρωσης (DSC).
•	Θολερομετρία- Νεφελομετρία.
•	Υπέρυθρη φασματοσκοπία. 
•	Άλλες μέθοδοι ανάλυσης τροφίμων.
 | 
                                                     
                                                    
                                                      | Ώρες διδασκαλίας | 
                                                       
                                                    
                                                      |   | 
                                                      Θεωρία: Τετάρτη 8.00-10.00
Εργαστήριο: Τετάρτη 10.00-13.00 (Ε1) και Τετάρτη 13.00-16.00 (Ε2)                                                        
                                                       | 
                                                     
                                                    | 
                                                 
												
                                               
												
                                                  
                                                    
                                                      | Εισαγωγή στην Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων | 
						       
				                                                    
                                                      |   | 
                                                      Τρόφιμα, πηγές τροφίμων, σύσταση, αλλοίωση.
•	Επεξεργασία των τροφίμων και συσχέτισης της με  τις μεταβολές που υφίστανται τα τρόφιμα τη δημόσια υγεία, την ποιότητα των τελικών προϊόντων και τη νομοθεσία.
•	 Εισαγωγή στις βασικές αρχές των διεργασιών τροφίμων (Ξήρανση-Συμπύκνωση, Χα-μηλές Θερμοκρασίες, Θερμική Επεξεργασία, Ακτινοβόληση με ιοντίζουσα ακτινοβο-λία, Ειδικές μέθοδοι επεξεργασίας και μηχανικές επεξεργασίες.
 | 
                                                     
                                                    
                                                      | Ώρες διδασκαλίας | 
                                                       
                                                    
                                                      |   | 
                                                      Θεωρία: Τετάρτη 13.00-15.00                                                        
                                                       | 
                                                     
                                                    | 
                                                 
												
                                               
												
                                                  
                                                    
                                                      | Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Λιπών & Ελαίων | 
						       
				                                                    
                                                      |   | 
                                                      •	Ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου, πυρηνελαίου, σπορέλαιων, μαργαρινών, λιπών αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής.
•	Έλεγχος της δομής των λιπαρών υλών, έλεγχος μη γλυκεριδικών συστατικών.
•	Έλεγχος φυσικών ιδιοτήτων, έλεγχος της αλλοίωσης των λιπαρών υλών.
•	Ανίχνευση νοθείας λιπαρών υλών, έλεγχος ελαιούχων σπόρων, δειγματοληψία, έλεγχος ποιότητας τηγανισμένων λαδιών.
•	 Εξαγωγή φυτικών & ζωικών λιπών, επεξεργασίες λιπών & λαδιών.
•	Μέθοδοι παρασκευής μαργαρινών & shortenings. Υποκατάστατα λιπών & λαδιών, παρασκευή μαγιονέζας, παραπροϊόντα λιπών & λαδιών.
 | 
                                                     
                                                    
                                                      | Ώρες διδασκαλίας | 
                                                       
                                                    
                                                      |   | 
                                                      Θεωρία: Τρίτη 8.00-11.00
Εργαστήριο: Τρίτη 11.00-15.00                                                        
                                                       | 
                                                     
                                                    | 
                                                 
												
                                               
                                              | 
                                           
                                        | 
                                     
                                    | 
                                 
								
                                
                                  |   | 
                                 
								
 								
                                  
								  	
                                    
                                      
                                        
                                          
                                            
                                              |   | 
                                              Ημέρες και ώρες Επικοινωνίας- Λαλάς Σταύρος  | 
                                             
                                            | 
                                         
                                        | 
                                     
									
                                    
                                       | 
                                           
                                        | 
                                     
                                     | 
                                 
				  
                            
                        
                        
                          |   | 
                         
                       
                     | 
                     |